Positieve impact
SoLow maakt alles leuker. Dat is onze missie. We pakken uit op grote momenten maar dragen ook graag positief bij met kleinere dingen. Hierbij denken we natuurlijk ook aan de toekomst want, hoe gezellig het feestje ook is, niemand wil de volgende dag met de rommel blijven zitten. SoLow werkt daarom dagelijks hard aan het verduurzamen van haar assortiment, processen en winkels. In kleine stapjes en gelukkig af en toe ook met een grote sprong ontwikkelen we  onszelf. Steeds iets leuker, positiever of simpelweg beter.

Duurzaamheid in beleid
SoLow heeft haar duurzaamheidsbeleid onderverdeeld in 3 bouwstenen; assortiment, winkels & vervoer en onze mensen. Zaken waarop we onszelf continu proberen te verbeteren. Binnen deze bouwstenen houden we ons in de praktijk bezig met een verschillende onderwerpen. Hieronder lees je een aantal voorbeelden.

Assortiment
Een belangrijke en waarschijnlijk de meeste zichtbare bouwsteen is ons assortiment.  Doelen die binnen deze bouwsteen op onze agenda staan zijn:

  •  Gebruik van minder verpakkingsmateriaal en de overstap naar duurzamere en recyclebare verpakkingen. De impact van verpakkingen is relatief groot en daar is voor ons dus veel te winnen.
  • Overstappen naar materialen en grondstoffen die gerecycled zijn of uit een hernieuwbare bron voortkomen.
  • Vervangen van producten voor eenmalig gebruik door herbruikbare producten want hoe langer een product meegaat en hoe vaker het wordt gebruikt des te lager is namelijk de totale
    impact ervan op het milieu.

Aandacht voor hergebruik is overigens niet helemaal een nieuw concept in ons assortiment. Een voorbeeldje: onze ‘oranjegevoel’ producten zijn bewust niet gedateerd. Ze hebben dus geen opdruk met een specifiek evenement en/of jaartal. Dat betekent dat hetzelfde product voor Koningsdag, het EK voetbal en het WK hockey gebruikt kan worden. Want zoals we hierboven al zeiden  hoe langer een product meegaat en hoe vaker het wordt gebruikt des te lager is namelijk de totale impact ervan op het milieu.

Winkels & vervoer
SoLow zoekt naar mogelijkheden om de impact van de dagelijkse routine op de omgeving te verlagen. Bijvoorbeeld door de uitstoot bij het vervoer van goederen te reduceren. Zo vliegen we onze bulkgoederen niet in, ze komen allemaal per zeevracht naar Rotterdam. Daar wordt het
grootste deel overgeslagen naar een binnenvaartschip en worden ze naar een haven vervoerd die het dichtst bij ons distributiecentrum ligt.  Het laatste stuk gaat via wegtransport. Op deze manier stoten we minder CO2 uit.

In de winkels streeft SoLow naar een inrichting met zoveel mogelijk circulaire materialen die minder belastend zijn voor het milieu. We brengen het energieverbruik aanzienlijk terug door alleen nog maar gebruik te maken van LED-verlichting en hebben het klimaatsysteem dusdanig ingesteld dat deze alleen werkt wanneer nodig, wat een grote positieve impact heeft op ons
energieverbruik. Energie die, voor zover wij die zelf inkopen, natuurlijk altijd groen is.

Organisatie
In de bouwsteen organisatie draait het om een leuke en interessante werkgever zijn waar mensen met plezier en veilig kunnen werken. Dit betekent dat we aandacht besteden aan de groei en het welzijn van onze medewerkers door het bieden van een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn, waar we aan talentontwikkeling werken en zorgen voor een gezonde werk-privé balans.

Morgen nóg leuker
Door onszelf, stapje voor stapje, dagelijks te blijven ontwikkelen op alle aspecten van duurzaamheid zorgt SoLow ervoor dat we ook morgen samen onbezorgd plezier kunnen blijven maken. En die wetenschap op zich, maakt de dag van vandaag alweer een beetje leuker. Toch?